Marimekko

Het begon allemaal in 1951 met een jurk. Toen in de jaren vijftijg de overheersende mode te beperkend was, begon Marimekko bevrijdende jurken met abstracte patronen in levendige kleuren te maken. Voor vrouwen die moedig waren in het uiten van hun persoonlijkheid en met vertrouwen hun eigen pad bewandelden. Marimekko, opgericht door de visionaire vrouw Armi Ratia, wordt beschouwd als een van 's werelds eerste echte lifestyle-merken die mode, tassen, accessoires én huisdecoratie combineren tot vreugde voor het alledaagse leven.

Gestreepte, geruite en bloemmotieven, veelal geïnspireerd op de natuur, vormen de rijke en gevarieerde artistieke erfenis van Marimekko. Misschien wel het meest iconische ontwerp is de Unikko (klaproos) van Maija Isola uit 1964. Door de jaren heen hebben de kunstenaars van Marimekko zo'n 3500 ontwerpen gemaakt met kleding, tassen, accessoires, keramiek, beddengoed, stof en meer. De iconische patronen zijn keer op keer herboren in duizenden prachtige kleurenpaletten.

De collectie van Marimekko bestaat uit de vaste functionele en tijdloze collectie en elk seizoen brengen zij een tijdelijke collectie uit die mooi aansluit bij de originele items. Doordat alle items dezelfde maat hebben, is het Marimekko servies een prachtig servies om te mixen en matchen. Het doel van het Finse bedrijf is dat de producten, mits goed verzorgd, van generatie op generatie kunnen worden overgedragen.

© 2016 - 2024 Thuis bij Kaat | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel